Радио уживо
Епархија бачка Радио Беседа Радио Тавор Радио Славословље Сајтови СПЦ
Контакт-редакција
Почетна Актуелно Архива Вести из Епархија Распореди богослужења

Архива...

» ПРАЗНИК СВ. БЕСПРЕБРЕНИИКА КОЗМЕ И ДАМЈАНА У СОМБОРУ
» Протојереј Владан Симић: Ко је угасио светло?
» OБАВЕШТЕЊЕ О БОГОСЛУЖЕЊУ!
» ОБАВЕШТЕЊЕ!
» ОБАВЕШТЕЊЕ!
» ОБАВЕШТЕЊЕ!
» У ЖИЧИ ПРОСЛАВA ЈУБИЛЕЈA – ОСАМ ВЕКОВА АУТОКЕФАЛИЈЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
» ПОСЛАНИЦА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОВОДОМ ОСАМ ВЕКОВА САМОСТАЛНОСТИ
» ОБАВЕШТЕЊЕ!
» ОБАВЕШТЕЊЕ!
» ОБАВЕШТЕЊЕ!
» ОСВЕШТАНЕ ПРОСТОРИЈЕ УДРУЖЕЊА "МАСЛАЧАК"
» НАЈАВА: ПОЧАСТ ЛАЗИ КОСТИЋ НА ЗВЕЗДАНОЈ СТАЗИ
» Начало индикта – Црквена нова година
» СЕДНИЦА КОМИСИЈЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ВЕРСКУ НАСТАВУ
» НАЈАВА ЗА ПАТРОН!
» Молитва за почетак нове школске године
» УВЕДЕН У ДУЖНОСТ НОВИ ЂАКОН ПРИ СВЕТОЂУРЂЕВСКОМ ХРАМУ У СОМБОРУ
» ПОТРЕБНА НАМ ЈЕ ИДЕЈА ОЦА
» ЗАШТО СТРАДАЈУ НЕВИНА ДЕЦА

РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ЋЕ ОТВОРИТИ НОВИ ЦЕНТАР НАМЕЊЕН ЛЕЧЕЊУ ОД БОЛЕСТИ ЗАВИСНОСТИРуска Православна Црква ће отворити, 20. августа ове године, нови Центар намењен лечењу од болести зависности у Москви. Саграђен при храму Свете Тројице у округу Замоскворечје, Центар ће бити прва бесплатна невладина рехабилитациона установа у престоници Руске Федерације, извештава Информативна служба Синодалног одељења за добротворне и социјалне услуге.

Корисници ће пролазити кроз интензиван тромесечни курс (до петнаест особа у групи), а индивидуална подршка ће им бити пружана током целе године.
Многи верују да је помоћ зависницима од психоактивних супстанци од споредне важности за Цркву и да они сами треба да решавају своје проблеме. Међутим, наркоманима је потребна подршка, као и сваком другом човеку који се налази у невољи, рекао је Његово Преосвештенство Епископ ореховско-зујевски г. Пантелејмон, који је задужен за реализацију овог пројекта. Владика истиче да је Црква спремна да прихвати сваког човека и да је најважније да тај човек жели да промени свој живот на боље и да победи своју зависност. Врата нашег новог Центра ће бити отворена свима без обзира на вероисповест, узраст или националну припадност, поручио је Епископ ореховско-зујевски.
У Центру ће бити запослени психолози и други стручњаци за борбу против болести зависности, као и социјални радник који ће помагати онима који заврше процес лечења да се што пре врате свакодневном функционисању и пронађу посао. Свештенство Московске Патријаршије ће, такође, пружати свој допринос при процесу рехабилитације и ресоцијализације штићеника.
У Русији данас – под окриљем Руске Православне Цркве – постоји више од 500 пројеката који су усмерени на борбу против алкохолизма, више од 60 саветовалишта и 18 центара за ресоцијализацију. Сваке године се отвори најмање 10 нових места за помоћ зависницима.
Прошле године отворен је нови рехабилитациони центар у манастиру Светих царских мученика у Ганина Јами, саграђеном на месту где су бачена тела последње руске царске породице Романових, после њиховог свирепог убиства.

Извор: http://orthochristian.com/123094.html (приредила Информативна служба Епархије бачке)

Радио Православне Епархије бачке
064/811-8633
muzika@blagovesnik.rs
urednik@blagovesnik.rs
info@blagovesnik.rs
fotografije@blagovesnik.rs
tehnika@blagovesnik.rs

www.blagovesnik.rs