ВАСКРШЊИ ПОЗДРАВ СПЦО СОМБОРСКЕ

Share This
Tags

Драга браћо и сестре,
Вакрсење Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа је највећи и најзначајнији догађај у историји рода људскога, догађај који је променио живот свакога човека који долази на свет.
Без Васкрсења и вере у њега наш живот би био бесмислен и трагичан.
Како је говорио један наш свети отац, „Без Васкрсења, људи би били гомила ходајућих лешева“.
Велики апостол Павле каже „ако Христос није васкрсао онда узалуд вера ваша и проповед наша“
Али Христос је васкрсао и победио смрт,последњег и највећег човековог непријатеља.
Догађај Васкрсења је човеков живот учинио радосним и смисленим без обзира на страдање и патње кроз које пролазимо у овоме свету који је огрезао у злу.
Сазнање да смрт не господари над човеком него да нам је кроз Васкрсење Христово, а потом и наше, дарован живот вечни, даје нам снагу да издржимо до краја и попут Апостол Павле кажемо „Добар рат ратовах трку сврших и веру сачувах“.
Данас живимо у свету великих превара, лажних идеологија, лажних христоса и наметнутих ауторитета који нуде овоземаљски бољитак без Бога а, који се манифестује у прављењу“ ријалити друштава“ где ништа није свето и вредно.
Данас се, као никада до сада, ударило на породицу промовисањем разних друштвених и моралних посрнућа које атакују на људско достојанство.
Та морална посрнућа данас се промовишу као систем вредности , „Европски пут без кога се не може живети“ итд.
Последице су катастрофалне: неожењени, неудате, разведени, бездетни, расељени, поробљени, депресивни, безнадежни, суицидни. То је укратко слика посрнулог народа када покуша да живи без Бога.

Нама остаје да вером у Васкрслог Христа, унесемо радост у наша срца, наше породице, међу наше ближње, па и оне који нас мрзе и да са свима заједно кличемо: Христос васкрсе – Ваистину васкрсе!
Од Бога Вам свако добро желе свештенство Српске православне црквене општине сомборске.

У име Српске православне црквене општине сомборске
презвитер Бранислав Шијачић