Слава храма Ваведења Пресвете Богородице у Стапару

Share This
Tags

У славу Божију,  а у част Преблагословене Мајке Божије Пресвете Богородице,   свечано  је прослављен празник Ваведења у Стапару.

Навечерње празника презвитер Зоран Малешевић слижио је бденије.

На сам дан празника Светом Литургијом је началствовао  презвитер Горан Димић, парох новосадски , уз саслужење презвитера Владимира Маркова, пароха силбашког и презвитера Зорана Малешевића, пароха стапарског.

Кумови су били породица Арсенић која је принела славски колач и жито ,као и прилог светоме храму у виду два стола која ће стајати испред иконостаса и трпезе љубави која је припремљена за све госте.

Вечерње богослужење  са освећењем новог Часног Крста и два звонаје почело у на дан празника .
Бднеијем је началствовао Саво Николић, архијерејски намесник сомборски уз саслужење великог броја свештенства .Присутни су били и представници власти градоначелница Сомбора,  госпођа Душанка Голубовић са представницима градске управе. Након свечаног чина освећења пригодном беседом се обратио Архијерејски намесник о.Сава  обухвативши најважније радове који су учињени у обнови храма у  Стапару, између осталог је  да је  породица Трњаков,  Радован са својим женом Станиславом из Апатина (родом из Стапара) , донирала Часни Крст и два звона за храм. Кратки културно уметнички програм деце из стапара одушевило је све присутне.Потом се прешло за трпезу љубави у просторију задружног дома коју је припремио кум Далибор Арсенић.