ПРАЗНИК СВЕТЕ ПЕТКЕ

Share This
Tags

На празник Преподобне мати Параскеве, 27. октобра, Свету Литургију у Храму Св. великомученика Георгија је служио презвитер Бранислав Шијачић , уз саслужење протојереја-ставрофора  Славка Обрадова, презвитера Саве Николића и ђакона Дејана Новаковића. Након Свете Литургије су освештани нови покровци за Часне сасуде и покровци за Часну трпезу.

ФОТОГАЛЕРИЈА

У манастиру Св.архиђакона Стефана, Свету Литургију је служио протонамесник Брана Влајковић.

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

У Кљајићеву, Свету Литургију је служио протонамесник Бошко Симић у Храму Успења Пресвете Богородице.После освећења колача и кољива, присутни верници су почашћени испред светог храм колачима и соковима, које су за њих и за децу из Забавишта и Основне школе спремиле вредне парохијанке.

ФОТОГАЛЕРИЈА

 

Православни житељи Апатина 27. октобра текуће године прославили су славу параклиса Преподобне матере Параскеве. Поменути параклис скоро пре четвртину века први је богослужбени простор у коме се служила Света Литурија после одласка Срба из Апатина половином осамнаестог века. Свечано празнично бденије служио је презвитер Младен Глушац, парох други апатински. Литургијским слављем сутрадан началствовао је презвитер Љубиша Човић, војни свештеник и сабрат светоапостолског храма у Апатину. Овогодишња кума била је Мирослава Јаковљевић.

ФОТОГАЛЕРИЈА